Promocija Drugosti 3

 

Promocija trećeg broja časopisa Drugost održat će se u klubu Tunel 17. veljače 2012. u 19 sati.

Studentski časopis za kritičke kulturalne studije Drugost

teži osvještavanju kritičkog načina razmišljanja o svim (i)relevantnim kulturalnim fenomenima i obrascima današnjice. Nadamo se da će Drugost pomoći u etabliranju kulturalnih studija kao akademske discipline koja do sada nema sustavnog tiskanog oblika reprezentacije u Hrvatskoj, ali i afirmaciju riječkog Odsjeka za kulturalne studije sa svojim studentima/icama kao relevantnim kritičarima/kama i analitičarima/kama društva i kulture.

U trećem izdanju časopisa objavljeno je devet radova studentica i studenata iz različitih područja humanističkih znanosti s riječkog, zagrebačkog i novosadskog sveučilišta. Ovaj broj donosi i intervju s poznatom riječkom muzikologinjom, profesoricom Odsjeka za kulturalne studije, Dianom Grgurić, koja govori o vlastitom pristupu onome bez čega nitko od nas ne može živjeti. Naravno, riječ je o glazbi, jer zrak je mainstream.

Prva promocija učinila je posjetitelje i posjetiteljice autorima naslovnice, druga je održana u atipičnoj atmosferi garaže Filozofskog fakulteta, a treća... Vidjet ćete...

Pozivamo Vas na druženje u opuštenoj atmosferi Tunela te se iskreno nadamo Vašem dolasku.

Srdačno,

                                                                                                         -  Uredništvo