Studentski časopis za kritičke kulturalne studije Drugost, namijenjen je, kako akademskoj zajednici, tako i široj populaciji jer na znanstveno-teorijski način obrađuje elemente svakodnevnog društveno-kulturnoga života. Radom u uredništvu, pisanjem i objavom radova te interdisciplinarnom suradnjom omogućuje se praktični rad studentima/icama te njihova afirmacija kao mladih znanstveno-teorijskih autora/ica. Takvim oblikom potpore mladim znanstvenicima/ama omogućuje se podizanje kvalitete studija, ali i budućeg akademskog i šireg kulturno-kritičkoga djelovanja.

Časopis kao produkt opširnijeg djelovanja teži osvještavanju kritičkog načina razmišljanja o svim (i)relevantnim kulturalnim fenomenima i obrascima današnjice. Nadamo se da će Drugost pomoći u etabliranju kulturalnih studija kao akademske discipline koja do sada nema sustavnog tiskanog oblika reprezentacije u Hrvatskoj, ali i afirmaciju riječkog Odsjeka za kulturalne studije sa svojim studentima/icama kao relevantnim kritičarima/kama i analitičarima/kama društva i kulture.

Osim tiskanog izdanja časopisa koje je dostupno u većini knjižnica u Hrvatskoj i susjedstvu, ovim putem dostupno je i online izdanje u .pdf formatu.